Promocija časopisa Manek br. 7 u Nišu

Magazin nezavisne kulture
Magazin nezavisne kulture

MANEK – magazin nezavisne kulture – godišnji je časopis Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) i njegov novi, sedmi broj biće predstavljen 23. januara u 17 sati u Deli prostoru u Nišu, uz učešće članova redakcije i autora tekstova.

Na prezentaciji će govoriti Luka Knežević Strika, Virdžinija Đeković i Predrag Cvetičanin.

Pored Maneka, ovom prilikom predstavićemo i radio emisiju Sceniranje – skeniranje scene koju je Asocijacija pokrenula pre skoro dve godine, sa ciljem da doprinese većoj vidljivosti nezavisne scene i pokrene razgovore o temama u oblasti kulture. Emisija se emituje svakog petka od 14-16h na Radio Aparatu.

U novom Maneku pišemo o događajima koji su obeležili 2018. godinu u kulturi u Srbiji, o Savetu za kreativne industrije pri kabinetu premijerke i 25-godišnjici Led arta, donosimo intervjue sa savetnicom slovenačkog ministra kulture Jadrankom Plut i osnivačima festivala dokumentarnog filma Sedam veličanstvenih (Festival “7 veličanstvenih” / Magnificent 7 Festival) Svetlanom i Zoranom Popovićem, osvrćemo se na lokalne kulturne politike, na dramsku edukaciju, (raz)gradnju galerijskog i izlagačkog sistema u Srbiji, kolekciju Oktobarskog salona, užičku nezavisnu kulturnu scenu…

Za Manek 7 pišu: Vesna Milosavljević, Dragana Nikoletić, Virdzinija Đeković, Irena Ristić, Suncica Milosavljević, Sladjana Petrović Varagić, Borka Pavićević, Snežana Stamenković, Nela Tonković, Miroslav Karić, Zoran Filipović, Lav Mrenović, Grupa za konceptualnu politiku, Ana Fotev, Ksenija Đurović i Jelena Mijić.

Manek 7 uredile su Slađana Petrović Varagić i Ana Luković, fotografije je odabrao Luka Knežević-Strika, a grafički oblikovao Mane Radmanović. Autorka rada na naslovnoj strani je Nadežda Kirćanski. Časopis su finansijski podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Fondacija za otvoreno društvo.

Exe-Net