Prolećna akcija “Posadi svoj hlad”: Besplatne sadnice stižu i u Niš

akcija Posadi Svoj Hlad
Foto: Posadi svoj hlad

U okviru jesenje akcije “Posadi svoj hlad” podeljeno je 30.000 sadnica, a sada nas očekuje i prolećna akcija!

Akcija “Posadi svoj hlad” ima za cilj da pomogne našoj planeti. Ovo je prilika da svi damo svoj doprinos, tako sto ćemo pošumiti urbane sredine koje su umnogome osiromašene stablima drveća zbog hiperurbanizacije.

Niš se nalazi na spisku gradova u kojima će na proleće biti podela sadnica

“Ovim putem želimo da obavestimo sve građane da pripreme lokaciju za sadnju svoje sadnice koju će moći da preuzmu besplatno. Uz sadnicu će biti dostavljeno i uputstvo za sadnju kao i vezica za ime i datuma sadnje, za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli. Ova akcija predstavlja jedinstevnu priliku za porodice. Deca će moći da učestvuju u ovako lepim događajima i posade “svoje drvo” koje će rasti zajedno sa njima. Time se ujedno i neguje i gradi odnos i ljubav prema prirodi”, navode organizatori.

Akcija “Posadi Svoj Hlad” nije samo sadnja Belog Jasena. To je i priprema, logistika, organizacija, distribucija sadnica do svih opština i partnerskih ekoloških organizacija preko kojih se vrši podela. Podrazumeva mnogo truda i rada u korist svih građana koji žele da učestvuju u borbi za zdraviju sredinu u kojoj sutra želimo da žive naša deca.

Svi zainteresovani građani mogu preko društvenih mreža da se informišu o datumu i mestu podele prolećnih besplatnih sadnica.

Akcija je prilika za sve društveno odgovorne kompanije koje žele da postanu deo najveće ekološke akcije u Srbiji u 2021. godini. Bez njihove podrške samu akciju nije moguće realizovati, kažu otganizatori.

“Neka vaša podrška akciji bude slika odgovornog poslovanja prema građanima i prirodi kojoj smo najpotrebniji. Neka ime vaše kompanije ponosno poveže ljude u zajedničkoj borbi za čistiji vazduh”, zaključuju.

Posadi svoj hlad: Niš bogatiji za 1600 stabala belog jasena

Dostava hrane u Nišu