Niški učenici se takmičili na međunarodnom kampu “Budućnost Rusije”

Prijem za učenike u Gradskoj kući
Prijem za učenike u Gradskoj kući; Foto: Grad Niš

U Gradskoj kući u Nišu priređen je prijem za učenike osnovne škole “Bubanjski heroji” koji su učestvovali na dečijem kampu “Budućnost Rusije”u Rostovu na Donu.

Učenici Mateja Jovanović, Anastasija Zdravković, Miloš Bisenić i Adam Stojanović predstavljali su Srbiju na ovom kampu, gde su uz pomoć instruktora savlađivane veštine skautinga i preživljavanja u prirodi.

“Bili smo spremni da pokažemo šta znamo, ali nije bilo lako na poligonima”, kažu niški učesnici kampa.

U konkurenciji od 14 ekipa, niški osnovcu su se plasirali na 7. mesto.

“Za nas je ovo pobedničko mesto, deca su se lepo družila i spremaćemo se za bolje rezultate naredne godine”, rekao je Oleg Ganijev iz Ruskog humanitarnog centra Niš.

Organizaciju boravka dece u Rusiji pomogao je Ruski humanitarni centar i Grad Niš koji već treći put šalje naše učenike na ovaj međunarodni kamp.

“Planiramo da proširimo saradnju sa Rusko-srpskim humanitarnim centrom u Nišu i da se učenici starijih razreda i srednjoškolci upoznaju sa radom ovog centra u kojem će biti prikazane razne obuke”, rekao je zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur.

Do sada je ova škola iz Niša već ostvarila kontakt sa kolegama iz Rusije organizacijom zajedničkih video časova iz istorije, a osnovci iz ove škole su snimili i zanimljiv dokumentarni film o ruskom pukovniku Rajevskom.

Dostava hrane u Nišu