Pozorište lutaka Niš: Premijera predstave „Snežna kraljica“

Pozorište lutaka Niš: Premijera predstave „Snežna kraljica“
Pozorište lutaka Niš: Premijera predstave „Snežna kraljica“

Prva premijerna predstava u novoj sezoni „Snežna kraljica“ biće izvedena u petak 4. oktobra u 20.00 časova.

Režiju i scenografiju su radili nedavno preminuli glumac i reditelj Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizaciju Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreacija i izrada lutaka poverena je Dušanu Stankoviću i Dragani Đurić, kompjuterska animacija Aleksandaru Deviću, a fotografije potpisuje Davorin Dinić.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Kratak sadržaj predstave:

“Snežna kraljica” je jedna od najlepših bajki Hansa Kristijana Andersena koju priča o pravom prijateljstvu i ljubavi čini izuzetnom.

Devojčica Gerda kreće na nepredvidivo putovanje puno opasnosti da bi pronašla svog prijatelja Kaja koga je otela i začarala zla Snežna kraljica. Na tom putovanju sreće nepokornu reku, luckastu čarobnicu, opasne, pomalo smešne razbojnike, irvasa Srelu, ruže koje pevaju, šašavog Gavrana i Garvranicu, Kralja, Princezu i Princa iz Smešnog kraljevstva, Laponku sa Severnog pola i na kraju se sukobljava sa Snežnom kraljicom. Ljubav i iskreno prijateljstvo su ono što pobeđuje zle sile, smiruje mora i oluje, donosi mir i radost.

Ova bajka pokazuje koliko je važno imati pravog prijatelja koji je tu da nas razume i ohrabri, a ponekad kad se izgubimo, probudi i vrati u realnost. Da nas nauči sta je važno, a šta ne u životu. Da nas po potrebi i udari po ramenu, a da mi od toga ozdravimo.

Predstava je namenjena deci straijoj od pet godina.

Petak, 4. oktobar
20.00 „Snežna kraljica“, premijera

Nedelja, 6. oktobar
11.30 „Snežna kraljica“, prva repriza