Potpisan ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji

Foto: FB Dragana Sotirovski
Foto: FB Dragana Sotirovski

Posle više decenija želja i neuspelih pokušaja, Niš će dobiti akva-park. Ugovor je potpisan sa konzorcijumom koji predvodi beogradska firma Alex E&C, a platiće ga svi građani Niša parama iz budžeta.

Na potpisivanju se čulo da radovi kreću čim pre, a najavljena su i nova radna mesta kada sve bude izgrađeno.

Gradonačelnica je izjavila da joj je velika čast i zadovoljstvo da posle dugo vremena Grad Niš potpisuje jedan ovakav sporazum.

akva park niska banja“ Radi se o Konzorcijumu koji dolazi iz Srbije, ne radi se ni o kakvoj stranoj kompaniji, ljudi koji imaju velikog iskustva. Niš će konačno dobiti akva park na 5,4 hektara, koji će imati sve sadržaje modernih akva parkova, kakve imaju i evropske zemlje. To će biti akva park sa zatvorenim delom, koji će raditi svih 12 meseci u godini”, rekla je Dragana Sotirovski, pa dodala:

“Kada govorimo o ekonomskoj isplativosti, Grad Niš će imati sadržaj kakav dolikuje velikim evropskim gradovima. Mi smo izdvojili i planiramo da izdvojimo velika sredstva za turizam, jer zahvaljjući i lokaciji aerodroma u Nišu, spremamo se da posle korone otvorimo vrata našeg grada svim turistima i smatramo da će nam akva park pomoći u turističkoj ponudi, ne samo Niša, već i Niške Banje, kojoj će ovaj sadržaj pomoći da se vrati na staru slavu nekadašnje treće po posećenosti banje u Srbiji.”

Rok za završetak radova je 3 godine, ali prema rečima investitora ako sve ide po planu može biti završen i ranije.

To će zavisti i od budžeta, a gradonačelnica kaže da će za ovu namenu biti izdvojeno oko 2 milijarde dinara sa PDV-om. Za sada se, rekla je, ne razmišlja o kreditu, ali on možda bude podignut polovinom naredne godine.

Dodala je da će akva-park pokrenuti i druge sadržaje u ovom delu Niša, pa se tako navodno već interesuju investitori za Adu Ženevu, zoološki vrt i botaničku baštu.