Pokrenuta peticija “Ne ćutimo na silovanje u Nišu”

Print screen Kreni-Promeni
Print screen Kreni-Promeni

Za manje od 24h preko 16.000 korisnika potpisalo je online peticiju niške inicijative Kreni-Promeni kojom se traži od nadležnih institucija da obaveste javnost o slučaju silovanja u kafiću u centru Niša.

“Nakon što se 31. decembra pojavila informacija o grupnom silovanju mlade devojke u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore. Pet dana od ovog događaja Niška policija još uvek nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava. Usled nedostatka informacija, to ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i među građane širi paniku.

Ovakvi slučajevi i manjak informacija dovode da se devojke i žene ne osećaju bezbedno.

U ime Nišlijka i Nišlija, ali i svih građana Srbije, kao i u ime svih žena koje se konstantno osećaju nesigurno onog trenutka kada kroče na ulicu, od tužilaštva i niške policije zahtevamo hitnu reakciju i adekvatno obaveštavanje javnosti o ovom slučaju.”  saopštili su u zahtevu Kreni-Promeni Niš.

Preko 16.000 građana potpisalo je ovu peticiju i sada čekaju reakciju nadležnih, kao i dodatne informacije.

Kako su mediji saopštili policiji je 30. decembra 2022. godine u 23 sata, prijavljeno da su dvadesetosmogodišnjakinju iz Leskovca silovale nepoznate osobe u kafiću u centru Niša.

Za sada nemamo zvaničnih informacija da li je prijava lažna ili nije. Građani se nadaju da će institucije reagovati ovu peticiju i da će se tužilaštvo dati svoj stav kako bi razjasnili događaj.

Peticija: Kreni-Promeni

Global Digital Clinik