Poklon Medijane: Pobednicima sport festa ulaznice za Kup

GO Medijana
Dodela ulaznica za polufinale Kupa Radivoja Koraća

Najbolji članovi muških ekipa srednjih škola  u basketu, na prošlogodišnjem „Medijana Sportfestu“  dobili su priliku da prisustvuju polufinalnim utakmicama Kupa Radivoja Koraća, koji se u Nišu održava do nedelje 18. februara.

Ulaznice je obezbedila Kancelarija za mlade Gradske opštine Medijana.

“Ovo je simboličan gest kojim želimo da damo podstrek mladima da se i dalje bave sportom, pre svega košarkom za koju smo kao narod izuzetno talentovani. Gradska opština Medijana je u svojoj strategiji posvećena mladima, a sport je nezaobilazni deo njihovog razvoja. Zahvaljujem Dejanu Tomaševiću, jer se odazvao našem pozivu”, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Sa blizu 700 učesnika „Medijana Sportfest“ je najmasovnije sportsko takmičenje učenika u Nišu i jedno od najvećih u Srbiji.

Od pet disciplina u kojima se nadmeću osnovci i srednjoškolci je i košarka.

Podela karata bila je i poziv na druženje sa bivšim košarkaškim reprezentativcem, a sada generalnim sekretarom Košarkaškog saveza Srbije Dejanom Tomaševićem.

GO Medijana
Poednici sport festa „Medijana“ u GO Medijana sa Dejanom Tomaševićem

“Pozdravljam gest opštine Medijana jer se njime podržava razvoj najlepšeg sporta na svetu. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost i pozivam momke koji su dobili karte da nastave putem kojim su pošli i nadalje”, rekao je Tomašević uručujući karte svojim naslednicima.

Ulaznice su inače dobili učenici Medicinske škole, Gimnazije „Bora Stanković“ i Pravno – poslovne škole čije su ekipe osvojile od prvog do trećeg mesta na Medijaninom Sportfestu 2017.

Košarkaši posetili i Ustanovu „Mara“

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije obišli su i korisnike Ustanove „Mara“ i poklonili im prigodne poklone.

Tomašević deli poklone korisnicima Ustanove „Mara“, Foto: KKS

U prijatnoj prijateljskoj atmosferi, pozdravili su ih direktor ove ustanove Miloš Ranđelović, menadžer centra Miloš Otašević i vaspitači, dok su ih štićenici „Mare“ dočekali posebnom predstavom tokom koje su plesali, pevali, recitovali…

Generalni sekretar saveza Dejan Tomašević i nekadašnja reprezentativka Nataša Kovačević izmamili su osmeh svim korisnicima Centra za dnevni boravak, dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“.