Podignuta otužnica protiv vozača koji je usmrtio dve osobe na Bulevaru Medijana

optužnica
FOTO: Naissus Info, arhiva

Gotovo dva meseca posle teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na Bulevaru Medijana, kada su na trotoaru smrtno stradali 12-godišnjak i 48-godišnjak, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu. Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora za N.S.(20) za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koju je propisano 8 godina i da mu se produži pritvor.

Dvadesetogodišnji N.S. star 20 godina iz Beograda, uhapšen je posle nesreće koja se na Bulevaru Medijana dogodila 4. januara. On je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Sumnja se da je te večeri izleteo automobilom na trotoar i usmrtio dečaka od 12 godina i muškarca starog 48. Od tada se nalazi u pritvoru a u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kažu da su danas podneli optužni predlog protiv njega.

” Podneta je optužnica za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.  Tužilaštvo je predložilo i maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od osam godina kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Tužilaštvo traži i da se produži pritvor okrivljenom zbog uznemirenja javnosti” – ističe portparol Tužilaštva Ivan Marković.

Podsećamo ova tragedija izazvala je veliku pažnju javnosti, a mnoge Nišlije izašle su na ulice sa zahtevom da se poboljša bezbednost saobraćaja u gradu ali i za pooštravanje kaznene politike za saobraćajne nesreće.