Parking mesta na Adi Ciganliji

Parkikng mesta - Ada Ciganlija
Parkikng mesta - Ada Ciganlija

Savsko jezero ili Ada Ciganlija predstavlja jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u Beogradu.

Tokom vrelih letnjih dana je Ada Ciganlija posebno posećena o čemu najbolji govori podatak da jezero dnevno poseti čak 100.000. Zbog toga je Ada Ciganlija poznata i kao “beogradsko more”. Velike vrućine se mnogo lakše podnose kada imate gde da se rashladite, a ako tome dodate plažu i prirodno zelenilo – Ada Ciganlija je pravo mesto.

Veliki broj posetilaca podrazumeva i veliki broj vozila. Kako vozači ne bi morali da brinu o pronalasku slobodnog parking mesta, napravljeno je parkiralište “Ada Ciganlija” na adresi Ada Ciganlija bb. Ada Ciganlija parking ima na raspolaganju 1491 parking mesto od kojih je 5 predviđeno za vozila sa invalidskom parking nalepnicom, a 6 za porodice i trudnice. Javni parking je otvoren 24 časa tokom cele godine, tako da Adu Ciganliju možete posetiti kada god želite.

Cena jednokratnog dnevnog parkiranja (24 časa) iznosi 150 dinara, a moguća je mesečna pretplata za putnička vozila u iznosu od 2000 dinara. Ukoliko ste vlasnik Parking Pass kartice, nju možete koristiti potpuno normalno i na ovom parkiralištu. Parking za osobe sa invaliditetom je potpuno besplatan tokom dnevnog parkiranja i ne predviđa kao druga parkirališta u Beogradu da je besplatan svega prva tri sata.

Parkiraj i bicikliraj

Ada Ciganlija parking organizuje i akciju “Parkiraj i bicikliraj” gde posetioci, koji su platili parking mogu potpuno besplatno da iznajme bicikl svakog dana u periodu između 09:00-21:00 čas. Bicikl je svakako mnogo zdraviji i njime možete obići celo ostrvo.

bicikleParkiralište “Ada Ciganlija”

Parkiralište “Ada Ciganlija” znači i mnogim posetiocima i turistima, koji iznajmljuju stan na dan Čukarica, jer na taj način mogu uvek pronaći slobodno parking mesto u blizini smeštaja. Najčešće se gosti odlučuju za stan na Banovom brdu, jer je to naselje koje gleda na Savsko jezero i gosti ne moraju tokom leta daleko ići da bi se rashladili

Global digital clinic