Ovogodišnji Čupin memorijal za pomoć malom Nišliji Dimitriju Todoroviću

čupin memorijal
Foto: FB

Ovogodišnji Čupin memorijal „Najvažnije je biti zdrav“, biće održan u ponedeljak, 26. avgusta u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini) i biće humanitarnog karaktera, za pomoć malom sugrađaninu Dimitriju Todoroviću.

Memorijalni koncert prvobitno je trebalo da bude održan sredinom juna. Razlog za pomeranje koncerta su radovi koji se izvode na uvođenju toplovoda i gasifikaciji kotlarnice u zgradi Univerziteta u Nišu.

Zoran Radosavljević Čupa je bio dugogodišnji basista grupe Galija, direktor NKCa, poznat kao sjajan muzičar i veliki humanista. Preminuo je 2004. godine, a od 2005. godine se organizuju memorijalni koncerti i u njegovu čast skoro 20 godina, na završnici svakog koncerta, u ponoć, “kuca na vrata raja”.

Učesnici ovogodišnjeg Memorijala su bendovi: 557, Gora, Mulj, Offload i Y.O.X.

Ulaz na memorijalni koncert je besplatan. Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutija za sakupljanje priloga za pomoć malom Dimitriju kome su potrebna sredstva za operaciju u Americi, transplantaciju koštane srži u Srbiji, imunoterapiju…

Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Dimitriju Todoroviću da ponovo pobedi protivnika jačeg od sebe, mogu poslati SMS sa brojem 248 na 3800. Na samom koncertu će biti organizovana i lutrija, kako bi se još više novca skupilo za Dimitrija.

Organizatori Čupinog memorijala su Niški kulturni centar (NKC) i Udruženje građana Balkanrock.

Koncert počinje u 20.30 časova.

Global Digital Clinik