Otvoren konkurs za volontere „Nišville festivala 2021″

nišvil
Foto: Zoran Ćirić & Nišville Jazz Festival

Iz Nišvilla saopštavaju da se i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvena prilika da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme i mogućnost da na produktivan i zabavan način iskoriste deo leta i unaprede sebe kroz aktivan i atraktivan volonterski program.

Kako saopštavaju, konkurs je otvoren od 4. do 30. juna 2021, za 200 mladih ljudi koji će zajedno 10 dana učestvovati u volonterskom programu, steći dragocena iskustva i znanja i družeći se poneti iz Niša nezaboravne uspomene.

Dodaju da je kroz volonterski program festivala do sada prošlo preko 3000 volontera, počev od 2010. godine.

Foto: Zoran Ćirić & Nišville Jazz Festival

“U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 120 različitih gradova iz zemlje i inostranstva. 2012. godine Nišville volonterski tim je dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. volonterski program je proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini”, navode iz Nišvilla.

Pozivaju sve zainteresovane kandidate iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji ovog značajnog kulturnog događaja.

Dodaju da će volonterski tim biti podeljen na 8 sektora: Domaćin publike, domaćin muzičara, marketing, press, tehnička podrška, logistika, radionica i obezbeđenje.

Foto: Zoran Ćirić & Nišville Jazz Festival

Navode da kandidati moraju da imaju najmanje 15 godina starosti i spremnost za odgovornost prema preuzetim obavezama i zadacima. Obaveštavaju i da volontiranje na Nišvilu podrazumeva angažovanje od 5 do 15 avgusta. Zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem formulara, na zvaničnom sajtu festivala .

Konkurs je otvoren do 1. jula, a intervjui sa kandidatima biće obavljeni od 5. do 15. jula. Selekcija izabranih kandidata biće izvršena do 20. jula.