Opština Medijana obezbedila uniforme za đake prvake

Foto: GO Medijana

Gradska opština Medijana petu godinu zaredom obezbedila je uniforme za đake prvake sa njenog područja. Uniforme će dobiti 1150 učenika prvog razreda u 10 osnovnih škola koje rade na području najveće niške opštine.

Pet škola – „Dr Zoran Đinđić“, „Sveti Sava“, „Car Konstantin“, „Ćele Kula“ i „Dušan Radović“, koja je i domaćin događaja, već prvog školskog dana dobiće uniforme, koje se sastoje od svetloplave majice sa dugim rukavima i tamnoplave majice sa kratkim rukavima. Deo uniformi je i i fluorocentni zaštitni prsluk za bezbedan put od kuće do škole. Na majicama i prslucima su štampani logo opštine i nazivi osnovnih škola.

Ostale škole – „Dositej Obradović“, „Radoje Domanović“, „Vožd Karađorđe“, „Učitelj Tasa“ i „Ratko Vukićević“, paketom najveće niške opštine, obradovaće svoje prvake, ovih dana. Poklone za đake prvake omogućila je i Kompanija Aster, koja je donator 1189 majica sa kratkim rukavima.

Pokloni su deo pronatalitetne politike Gradske opštine Medijana, kojoj je prioritet u radu posvećenost najmlađima i novim generacijama.