€1

Zemljišna parcela,3350m2 Pale

1 of
Prethodna Sledeća

Detalji Oglasa

Opis Oglasa

Opis: Prodaje se zemljišna parcela od 3550m2 na Rakovcu,Opština Pale, na vrlo atraktivnoj lokaciji udaljena od centra Pala oko 4km, Sarajeva 20km, Jahorine 13km, Ski Centra Ravna Planina 7km. Lokacija se nalazi na izuzetno mirnom mjestu u potpunosti okružena prirodom i šumom. Pored parcele prolazi makadamski ali vrlo solidan put. Struja i voda prolaze pored placa koji je ograđen prirodnim, vidokim biljkama i borovom šumom.

Dio parcele,nekih 50x40m je relativno ravan, dok se ostatak zemljišta spušta u padu, što u arhitektonskom smislu otvara razne mogućnosti u projektovanju idealnog prostora. Plac je okrenut ka istoku te se sa njega pruža predivan pogled ka Romaniji i drugim okolnim brdima. Također pogled je otvoren i ka jugu, gdje leži Jahorina, ali i Ravna Planina i novootvoreno skijalište ukupne dužine staze za skijanje od 1400m, što zadovoljava uvijete da se na tom mjestu uskoro počnu održavati značajne domače i međunarodne utrke.

Ovde se također nalazi i početna stanica Gondole, koja će, kada bude završena iduće godine, voziti turiste u srce Jahorine,te je u tu svrhu obezbijeđen veliki parking za sve ljubitelje planine koji preferiraju ovakav vid transporta.

Najbliže domaćinstvo placu nalazi se udaljeno stotinjak metara, dok su druga domaćinstva mnogo dalja, tako da je privatnost zagarantovana. Ali,u vidu određene sigurnosti i ukoliko bi na tom mjestu postojao objekat, par stotina metara dalje nalazi se i ne tako malo groblje koje je posjećeno u toku čitave godine tako da ljudi dosta često tuda prolaze, ali se također i put zimi iz tog razloga redovito čisti.

Parking je također obezbijeđen sa druge strane druma i u dužini parcele,nekih 40ak metara, koji je sada zarastao u paprat i travu, ali uz malo volje…
Google Earth lokacija-unijeti Zemlja-Rakovac

Ukoliko postoji takva osoba koja bi radije uložila novac i na taj način ušla u posao, i ta je opcija otvorena.
Cijena je po dogovoru.

Papiri i vlasništvo su uredni i bez opterečenja. Za sva dodatna pitanja,više slika itd, slobodno mi pišite.