€10

Sadnice Kaki Jabuke

1 of
Prethodna Sledeća

Detalji Oglasa

  • Objavljen: 22/11/2022

  • Cena Prodaje: €10

  • Stanje: new

  • Lokacija: Kruševac

  • Telefon: 0638830180

  • Pregleda: 809

Opis Oglasa

Japanska Kaki Jabuka

Sadnice Japanske Kaki Jabuke (Diospyros Kaki). U ponudi kalemljene dvogodišnje sadnice japanske kaki jabuke sorte Vanilija.

Sorta japanske jabuke Vanilija spada u otpornije sorte. Proradja u 3. godini od datuma sadnje. Plod je srednje krupnoće. Ova sorta japanske jabuke kao i sorta Vanilija su pogodne za naše terene. Forma drveta je kao kod osnovne vrste, krupni zeleni listovi i bogato razgranata krošnja. Kasno u jesen dozrevaju krupni plodovi, jarko narandžaste kože, aromatičnog ukusa. Preporuka je da se Kaki jabuka što duže ostavi na granama kako bi prirodno sazrela. Ukoliko prete rani jesenji mrazevi, oberite plodove i ostavite u gajbicama na suvom i hladnom mestu. Plodovi kaki jabuke sorte tipo su veoma ukusni, aromatični i slasni.

Ovo izuzetno zdravo voće kaki je veoma bogato vitaminom C, pa samim tim i jača imunitet.

Sadrži tri grama biljnih vlakana , pomaže i u snižavanju nivoa holesterola i krvi i u regulisanju varenja creva. Sadrži veliku količinu voćnog šečera fruktoze, pa se preporučuje u ishrani onih koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

Japanska jabuka je posebno bogata flavonoidima, a naročito kvercetinom, pa se treba konzumirati sa ciljem kao prevenciju od kardiovaskularnih oboljenja. Zahvaljujući flavonoidima, i jako antioksidativne moći ona štiti organizam i od štetnih uticaja radikala.

U istočnoj tradicionalnoj medicini, koristi se u lečenju upale creva, hemoroida, bolesti želuca, bolesti jetre i žuči Prirodni je laksativ, a poseduje antibiotska i antibakterijska dejstva. Takođe može da pomogne da se snizi visoka telesna temperatura i da se ublaže simptomi gripa i prehlada.

Sadi se na istom principu kao i obicne sadnice voca, stim sto bi bilo pozeljno posaditi je na mestu gde ima vise sunceve svetlosti u toku dana.

Sadnice Kaki Jabuke

Ključne reči :