Odbornica vladajuće koalicije glasaće protiv predaje niškog aerodroma

Foto: Inicijativa
Foto: Inicijativa "Ne damo niški aerodrom"

Odbornica vladajuće koalicije Jelena Đorđević ubuduće će u niškoj Skupštini nastupati kao samostalna poslanica, jer o sudbini aerodroma, kaže, ne želi da glasa po diktatu partije.

Jelena Đorđević je pre dolaska u Jedinstvenu Srbiju bila član i odbornik političke stranke Dveri, a pre toga političke stranke SDPS “tako da ne iznenađuje činjenica brze promene političkog stava gospođe Đorđević”, navodi se u saopštenju Jedinstvene Srbije.

odbornica Jelena Đorđević
odbornica Jelena Đorđević

“Odbornička grupa Jedinstvena Srbija-Ruska stranka donela je odluku da se Jelena Đorđević, odbornik JS isključi iz odborničke grupe uz istovremeni zahtev centralnim organima stranke da se hitno pokrene postupak za njeno isključenje”, dodaje se u saopštenju stranke koja je obaveštenje predala Skupštini grada Niša.

Inače, Gradski odbor Jedinstvene Srbije Niš je mišljenja da je za aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu bolje da pređe u vlasništvo države, zbog čega je, kako se ističe, doneta odluka da se odbornica isključi iz stranke.

Odluka Gradskog odbora Jedinstvene Srbije

Skupštinu grada Niša čini 61 odbornik, od kojih iz redova oko koalicije SNS-a 21, iz koalicije oko SPS-a u kojoj je i Jedinstvena Srbija sedam, iz koalicije oko Pokreta socijalista šest, i iz redova SRS-a pet.

Ostala 22 mandata pripadaju opoziciji koja je protiv odluke da niški aerodrom pređe u vlasništvo države.

Global Digital Clinik