Odabrane su firme za izgradnju vrtića na Panteleju

Ilustracija. Foto: JPU Pčelica, arhiva

Izvođači su tek nedavno odabrani na tenderu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, iako je prethodno bilo najavljeno da će temelj za novi vrtić na Panteleju biti postavljen do kraja 2021. godine. Cena gradnje će biti oko 93 miliona dinara sa PDV-om, a izvođači imaju rok od 250 dana za završetak projekta nakon potpisivanja ugovora.

Beogradske firme ASB Plus, Termo-max, Videomont i Konstruktel, zajedno sa novosadskom firmom Intec, su odabrane za izgradnju novog vrtića na lokaciji na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu.

Međutim, na prethodnom tenderu za rekonstrukciju javnih toaleta, ASB Plus je bio odbijen jer je ponudio višu cenu od očekivane. Osim ovih pet firmi, još nekoliko ponuđača se odazvalo na javnu nabavku.

Pored firmi ASB Plus, Termo-max, Videomont, Konstruktel i Intec, na javni poziv za izgradnju vrtića odazvali su se i drugi ponuđači. Među njima su Ami monter iz Kruševca, Kej i Pripremna gradilišta iz Valjeva, Almaks, Pin centar, Grappa i Tim tehno iz Beograda, kao i grupa koju čine Sib invest, Terming electrotechnology i Vokamont gradnja iz Niša, Alfako inženjering iz Čačka, Machina security iz Beograda, Termopro iz Aleksandrova i Sigmaprevent iz Vrnjačke Banje.

Grupa od pet ponuđača, koja uključuje prethodno spomenute firme, je ponudila najpovoljniju cenu od 93.311.235 dinara sa PDV-om.

Novi vrtić bi trebao da smanji listu čekanja u gradu, jer je na poslednjem upisu bilo mesta za samo 1.041 deteta u 28 vrtića.