Noć istraživača u Nišu: Zabavite se učeći o geonasleđu Niša i njegove okoline

Noć istraživača u Nišu

Noć istraživača u Nišu održaće se u petak 27. novembra. “U virtuelnom okruženju i putem interneta nauka će biti svuda oko nas”, poručuju organizatori.

Jedanaesta “Evropska noć istraživača” u Nišu će se održati sutra, a evo šta Vas sve očekuje.

Otkrićete kako da

  • stignete do pećina,
  • vidite klisuru,
  • pogledate vodopad,
  • jezero
  • i upoznate se sa prelepim geodiverzitetom rešavajući zadatke uz pomoć geografske karte.

Kroz kolaž kulturne raznolikosti upoznaćete se sa kulturnim vrednostima lokalne i svetske tradicije.

Saznaćete i kako muzika na diskretan način povezuje i neutrališe različitosti. Videćete i kako u književnim delima stranci vide nas, a kako mi vidimo njih i podsetićemo se kulturoloških razlika koje mogu izazvati i smeh, ali koje potvrđuju da tek kroz diverzitet svet i život ostvaruju svoju punoću i lepotu.

Dopustićete da vas uverimo da fraza „kao mekušac“ i nije baš primerena za one koji nisu hrabri. Ukoliko se odlučite da nam se pridružite ove godine, imaćete priliku i da vidite kako izgleda običan dan jedne amebe. Otkrićete zašto rotatorije imaju „točkove“ na glavi, da li su račići malo „popili“, kao i mnoge druge zanimljivosti mikrosveta.

Pridružite nam se u razotkrivanju veze između hemije i Orijenta, u utvrđivanju šta je sve slatko i zašto je biber ljut. Pričaćemo vam i o mineralima, ali i o kompozitnim materijalima.

“Sve ovo, kao i još puno stvari koje će vas podstaći na razmišljanje otkrićete ako nas posetite u “Noći istraživača”! Zapratite FB stranicu i YouTube kanal, a mi vas čekamo 27. novembra”, poručuju organizatori.

Dostava hrane u Nišu