Ništa od pada cena nekretnina? U Nišu najskuplja lokacija na Bulevaru Nemanjića

Bulevar Nemanjica
Bulevar Nemanjica

Junski izveštaj sa portala nekretnine.rs pokazuje da su cene u prestonici u proseku porasle. Cena kvadrata u Novom Sadu veća je takođe i to u proseku za 1,4 odsto, u Nišu za 1,5 odsto, do je cena kvadrata u Kragujevcu niža za 1,5 odsto, piše Blic.

„Nakon 2022. koja je bila jedna eksplozivna godina za tržište, usledila je 2023. godina koju možemo okarakterisati kao jednu izazovnu godinu uzimajući u obzir sve faktore na globalnom nivou, pre svega zaoštravanje monetarnih uslova koje je dovelo do povećanja referentnih kamatnih stopa čiji se rast odražava na privredu i građanstvo“, kazala je za Blic Jelena Davidović, vođa prodajnog tima oglasnih portala Nekretnine.rs. Ona dodaje da se uslovi na tržištu menjaju, odnos ponude i potražnje takođe, što za posledicu ima i određenu promenu cena kvadrata.

U Nišu, gde je evidentiran porast cene od 1,51 odsto na gradskoj lokaciji Palilula, formirajući u junu prosečnu cenu od 1.546 evra/m2. Pantelej beleži blagi pad od 0,58 odsto sa cenom od 1.538 evra/m. Durlan u junu beleži pad od 2,30 odsto i tako prosečna cena iznosi 1.314 evra/m2

Prema oglašenoj ponudi u Nišu je i dalje najskuplja lokacija Bulevar Nemanjića koja bez obzira na pad od 3,65 odsto beleži cenu od 1.689 evra/m2, što je za 64 evra niza cena u odnosu na maj.

Izvor: Blic