Nišlija Vukašin Rajković na korak do Olimpijade

Vukašin Rajković

Nišlija Vukašin Rajković, deo beach volley tima reprezentacije Srbije, u poslednjoj fazi kvalifikacija za OI u Tokiju 2021.

Pobednik finalnog beach volley Kontinentalnog kupa u Hagu (Holandija) od 23. do 26. juna kvalifikovaće se na Olimpijske igre u Tokiju 2021.

Hag, tačnije plaža Ševeningen, biće domaćin CEV Beach volleyball finalnog Kontinentalnog kupa  od 23. do 26. juna 2021. Kup je poslednja šansa za Srbiju da se kvalifikuje na odloženim Olimpijskim igrama uTokiju 2021. Mušku reprezentaciju predstavljaju najbolji srpski beach volley igrači – parovi Vukašin Rajković/Đorđe Klašnić i Lazar Kolarić/Miloš Milić

Po 16 muških i ženskih reprezentacija boriće se za ostvarenje svog Olimpijskog sna i kao pobednici Kupa obezbediće kartu za Tokio. Takmičenje se igra po dinamičnom i zabavnom formatu “reprezentacija protiv reprezentacije”.  Muške reprezentacije Srbije, Austrije, Belorusije, Belgije, Češke, Estonije, Francuske, Nemačke, Litvanije, Letonije, Holandije, Slovenije, Španije, Švajcerske, Turske i Ukrajine boriće se za kvalifikacije na Olimpijske igre. Srpski timovi se u prvoj fazi bore protiv Švajcarske i parova Marco Krattiger/Florian Breer i Adrian Heidrich/Mirco Gerson. Srbija mora da pobedi u dva meča da bi prošla u sledeću fazu ( ¼ finale) gde čeka pobednika duela Slovenija/ Austrija.

U 11:20h odigraće se prvi meč Marco Krattiger/Florian Breer protiv Rajković/Klašnić, a u 12:10h Adrian Heidrich/Mirco Gerson protiv Kolarić/Milić.

Uživo prenos svih mečeva biće na www.eurovolley.tv