“Niško zlatno doba” tema 9. protesta “Niš protiv nasilja” koji se održava u petak 19 sati

Foto - Goran Radonjić

Deveti protest “Niš protiv nasilja” biće održan u petak 11. avgusta u 19h ispred kabineta gradonačelnice. Tema ovog protesta biće “Niško zlatno doba”.

Prema rečima organizatora, građanima će biti predstavljen odnos Vlade Republike Srbije prema trećem gradu po veličini i jugu Srbije – koliki je budžet po glavi stanovnika u odnosu na druge gradove, kolika je prosečna plata i koliko jug upumpava u BDP, a koliko se vraća u vidu ulaganja.

“Govorićemo o poskupljenjima komunalnih usluga u Nišu, o poskupljenjima hrane i da li prosečan Nišlija može da priušti sebi prosečnu potrošačku korpu. Jer i odnos države prema Nišu i jugu je nasilje prema svim južnjacima koji ovde žive, bez obzira na partijsku knjižicu. Jug Srbije je gladan, siromašan i zapostavljen!” poručuju organizatori protesta.
Oni su još jednom naglasili da se od zahteva protesta “Srbija protiv nasilja” neće odustati, i da će biti uz građane do ispunjenja.

Organizatori protesta: Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret