Niški streličari Stefanović i Vulić obezbedili “vizu” za svetsko prvenstvo u Berlinu

Foto: SK Niš

Jedini predstavnici Streličarskog kluba Niš, Mihajlo Stefanović i Marko Vulić, postavili su nove rekorde i obezbedili vizu za svetsko prvenstvo u Berlinu, koje će biti održano krajem jula meseca. Svoje uspehe, zabležili su na saveznom turniru u streličarstvu čiji je domaćin bio SK „Apolo“ iz Kikinde.

Kako navode u Streličarskom klubu Niš, već su navikli na Mihajlove uspehe, ali je i ovog puta uspeo da ih iznenadi jednim vanserijskim rezultatom od 664 krugova što je ujedno i novi državni rekord. Prethodni rekord je iznosio 661 i bio je aktuelan punih 7 godina. Mihajlo se ovim upisao u istoriju streličarstva kao prvi streličar koji u isto vreme ima čak 3 državna rekorda u svom vlasništvu.

Marko Vulić je sa 632 kruga bio trećeplasirani, iza Jevtić Dragiše iz SK Pančevo koji je takođe imao 632 ali je imao jedan centar više te je na finalnoj rang listi bio ispred Marka. Ovo je ujedno i trojka koja će nas predstavljati u Berlinu na SP koje počinje 31. jula.

” Malo je reći da smo ponosni što čak dvojica naših takmičara čine reprezentaciju. Ovo nije prvi put da su dva od tri predstavnika Srbije na velikim svetskim takmičenjima iz našeg kluba, što pokazuje koliko je kvalitetnih takmičara naš klub iznedrio u svojoj istoriji. Mihajlov rekord je spoj velikog talenta i marljivog rada koji je sada sazreo i uzbuđeni smo šta će tek doneti u budućnosti.” ističu u SK Niš

Iz Streličarskog kluba Niš poručuju da će nastaviti pripreme kao i da se nadaju dobrim rezultatima u Berlinu.

Global Digital Clinik