Niški kantautor Bane Jovanović dobio prestižno priznanje “Prvi OSKAR Srbije 2019.”

Bane Jovanović
Bane Jovanović

U sredu, 25.decembra, u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu održana je svečana dodela nagrade PRVI OSKAR SRBIJE.

Ovo je 20.jubilarna godina kako se dodeljuje ovo značajno priznanje pojedincima i organizacijama iz kulturnog, javnog i privrednog života Srbije koji su ostvarili nadprosečne rezultate u svojim oblastima.

Bane Jovanović nagrađen je oskarom popularnosti za pop pesmu godine. Za nagradjenu pesmu “Te noći kakva si bila” muziku i tekst napisao je poznati niški gitarista i kompozitor Bane Radulović, dok aranžman potpisuje Marko Stojković. Prateće vokale otpevali su Dalibor Marković, Bojan Stanković i Ivan Stojanović iz vokalne grupe “Constantine”.
Bane je do sada višestruko nagrađivan na festivalima zabavne muzike u Srbiji i regionu i kao autor i kao izvođač, a ovo mu je četvrta godišnja nagrada.
Medju nagradjenima na PRVOM OSKARU SRBIJE 2019. u različitim kategorijama našli su se Milan Lane Gutović, Neverne bebe, Tanja Jovićević, Snežana Dakić, Suzana Mančić i mnogi drugi.
Exe-Net