Niške ulice ponovo pod vodom: Čija je to odgovornost?

Ulica Anete Andrejević, Kej Foto: Naissus info

Jako nevreme sinoć je pogodilo Niš i ulice su se ponovo našle pod vodom. Prema podacima JKP „Naissus“ sinoć je palo 63,3 litara vode po metru kvadratnom.

Velika količina kiše pala je sinoć u Nišu, prema podacima Vodovoda to je rekordna količina u poslednjih 25 godina. Kanalizaciona mreža nije mogla da prihvati toliku količinu vode, što je rezultiralo poplavljenim ulicama.

Sa problemom su se susreli i građani koji žive u suterenu, ili imaju podrume. Oni su nakon nevremena bili prinuđeni da kofama izbacuju vodu koja je poplavila njihove domove. „Da ne bude samo Beograd na vodi, malo i Niš“, jedan je od komentara na Facebook-u.

Iz Grada su najavili da će se građanima koji su pretrpeli štetu, ona nadoknaditi.

Zetska ulica, Bulevar Nemanjića i centar, samo su jedni od mnogih delova grada u kojima je sinoć voda zaustavljala saobraćaj i ulazila u objekte.

„Čairski kružni tok se ne prolazi, vozila se gase, ovde je pravo jezero“, napisao je jedan čitalac.

Ovaj problem u Nišu javlja se svaki put kada padne veća količina kiše. Iako je najavljivano da se to više neće ponavljati, problem se i dalje ne rešava, a građani su svaki put prinuđeni da se snalaze i uklanjaju posledice kiše.

Činjenica je da šahte ne mogu da prihvate velike količine vode, postavlja se pitanje da li je problem u tome što se ne čiste redovno, ili u tome što ih nema dovoljno.