Nemačka uvodi NOVE MERE, škole se otvaraju 4. maja

Nemačka uvodi nove mere, škole se otvaraju 4. maja

Vlada Nemačke donela je nove mere koje se tiču epidemije korona virusa, od kojih je jedna da će škole biti postepeno otvorene 4. maja.

Takođe, vlast je odlučila da će veliki događaji biti zabranjeni do 31. avgusta, a maske nisu neophodne, ali je “preporučeno” da se nose u javnosti ili u odlasku u prodavnice.

Radnje koje su površine preko 800 metara kvadratnih počinju da rade od ponedeljka, a restrikcije u vezi sa ljudskim kontaktom ostaće na snazi do 3. maja, prenosi Bild.

Takođe, poručeno je građanima da se suzdrže od putovanja, kao i od poseta članovima familije.

Kancelarka Nemačke Angela Merkel istakla je da je ta zemlja uspela da odgovori na epidemiju, ali je istakla da ne sme biti opuštanja.

– Uspeli smo da postignemo nešto, a naš zdravstveni sistem je i pored svega nastavio da radi. Međutim, ovaj naš uspeh je krhke prirode – istakla je Merkel.

– I dalje je veoma bitno da se održi razdaljina od najmanje 1,5 metra između ljudi. Ova mera ostaje na snazi i svako kršenje pravila biće kažnjeno – objasnila je Merkelova.

Danska ponovo otvara škole, roditelji nisu srećni

Danska je danas ponovo otvorila škole nakon što su one bile zatvorene mesec dana zbog pandemije korona virusa, postajući prva zemlja u Evropi koja je to uradila.

Vrtići i osnovne škole ponovo su otvoreni, prenosi Gardijan, nakon što su zatvorene 12. marta u nastojanju da se suzbije epidemija Covid-19.

Međutim, nastava se nastavlja samo u polovini danskih opština i u oko 35 odsto škola u Kopenhagenu, jer su drugi zatražili više vremena za prilagođavanje zdravstvenim protokolima koji još postoje.

Autor: Luftika.rs

Dostava hrane u Nišu