Narodni muzej Niš od sutra nastavlja sa redovnim radom

radno vreme objekata narodnog muzeja
Narodni muzej

Narodni muzej u Nišu od sutra, 12. maja, nastavlja sa redovnim radom. Za posetioce će ponovo biti otvoreni svi objekti: Arheološka sala, Ćele kula, Logor „12. februar“ i Galerija Sinagoga. Iz Muzeja upozoravaju da je neophodno pridržavanje mera zaštite prilikom posete.

Sa početkom vanrednog stanja Narodni muzej preselio se u virtuelni svet. Posetioci su mogli da na Facebook stranici uživaju u fotografijama i video zapisima, koje su kustosi pripremali za njih. Muzej je sa delimičnim otvaranjem počeo 27. aprila, kada je za posetioce bio moguć besplatan obilazak Arheološke sale.

Redovno funkcionisanje Narodnog muzeja počinje 12. maja, odnosno sutra. S obzirom na to da se u maju obeležava Međunarodni dan muzeja i manifestacija „Muzeji za deset“ posetioci će do kraja meseca moći u besplatan obilazak svih objekata Narodnog muzeja. Na taj način će se obeležiti i proslaviti Međunarodni dan muzeja, jer su masovna okuoljanja i dalje zabranjena.

Posetioci u u obavezi da se pridržavaju preporuka mera zaštite, te su u obavezi da:

  • Prilikom ulaska u objekte Narodnog muzeja Niš nose zaštitne maske,
  • drže fizičku distancu jedni od drugih od minimum 2 metra i
  • prate instrukcije koje se dobijaju od muzjeskog vodiča tokom obilaska postavke.

Radno vreme Muzeja odvijaće se po letnjem režimu:

  • Ćele kula i Arheološka sala radiće svakog dana, osim ponedeljkom, od 9 do 19 sati.
  • Logor „12. februar“ i Galerija Sinagoga radiće od utorka do petka od 10 do 16 sati, a vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom će biti zatvoreno za posete.

Poslednji ulaz posetioca na svim objektima je pola sata pre kraja radnog vremena.

Autor N.M.

Global Digital Clinik