Narodna stranka u Nišu podržala Miroslava Aleksića u kandidaturi za predsednika stranke

Foto: Narodna stranka

Gradski odbor Narodne stranke u Nišu doneo je sinoć odluku da pruži apsolutnu podršku potpredsedniku Miroslavu Aleksiću u kandidaturi za predsednika te stranke, saopštio je taj odbor.

U saopštenju se navodi da je na 28. sednici Gradskog odbora za podršku Aleksićevoj kandidaturi glasalo 14 članova, tri su bila protiv, a uzdržanih nije bilo.

„Gradski odbor Niš smatra da je Miroslav Aleksić svojim dosadašnjim opozicionim radom i aktivnostima kako na organizaciji stranke tako i kao šef poslaničkog kluba Narodne Stranke u Skupštini Srbije opravdao epitet najpopularnijeg i najhrabrijeg političara u Srbiji i da apsolutno ima kapacitet da preuzme rukovođenje stranke“, navodi se.

Niški odbor NS na taj način pridružio se većini gradskih i opštinskih odbora u Srbiji koji su dali podršku Aleksiću.

Pre sednice Gradskog odbora NS u Nišu njegov predsednik Đorđe Stanković, koji je i narodni poslanik i potpredsednik stranke, takođe je pružio podršku Aleksiću.

On je ocenio da odluka Predsedništva NS od 15. jula kojom je Aleksić smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora „predstavlja puč u stranci“, a da iza nje, kako je rekao, zapravo stoji namera Vuka Jeremića da na autokratski način stvori uslove kako bi ponovo bio izabran za predsednika.

Jeremić i članovi IO koji su glasali za Aleksićevu smenu su to negirali, navodeći da je on smenjen kako ne bi bio u sukobu interesa na sledećim unutarstranačkim izborima, koje organizuje IO, pošto je najavio svoju kandidaturu za predsednika.

Izbor predsednika NS održaće se na redovnoj skupštini Narodne stranke 22. oktobra ove godine.