Najlepše i najbolje fotografije sa putovanja Nišlijke po svetu

Palestina; Foto: Svetlana Rajković

Više od 20 fotografija koje su objedinjene u seriji pod nazivom „Fotopisi“ autorke Svetlane Rajković niška publika će moći da vidi na novoj izložbi u kafe galeriji Paris Art u Nišu.

“Fotopisi” predstavljaju zabelešku svih onih slika koje je autorka videla na svojim putovanjima po Evropi i Aziji, kada su u pitanju predeli i arhitektura mesta koje je posetila.

„Ponekad se čini da ono što vidimo nije dovoljno interesantno kako bi bilo zabeleženo. A onda se iznenadimo kada vidimo ekran foto-aparata“, kažu organizatori izložbe.

Nemačka; Foto: Svetlana Rajković
Nemačka; Foto: Svetlana Rajković

Zahvaljujući fotografijama, autorka beleži svoj put, hvata određeni trenutak, ono što je okružuje kako bi zamrzla vreme koje ne može da vrati.

„Ova izložba fotografija oslikava njena putovnja, opisuje ono što je videla u datom momentu, što ju je inspirisalo da pokrene okidač foto-aparata i ovekoveči deo svog života.“

Svetlana Rajković je diplomirana novinarka i master inženjerka za multimedijalne tehnologije. Obožava fotografiju. Kaže da će biti fotografistkinja kad poraste. Do sada je svoje radove izlagala na grupnim izložbama fotografija u zemlji i inostranstvu. Nagrađivana je za svoje fotografije. Ovo je njena druga samostalna izložba. Članica je Foto saveza Srbije.

Otvaranje je zakazano za nedelju 29. jula od 19 sati.