Najbolji studenti niškog Univerziteta dobili stipendije

stipendije
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić juče je u svečanoj sali Univerziteta u Nišu uručio stipendije najboljim studentima niškog Univerziteta. Od ukupno 1500 stipendija u Srbiji u iznosu od 30.000 dinara na mesečnom nivou, 228 studenata Univerziteta u Nišu dobilo je studentski ček.

Najuspešnijim studentima Univerziteta u Nišu juče je stipendije Fonda za mlade talente dodelio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Uručenju ugovora o stipendiranju prisustvovao je i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić.

“Zahvaljujući vama i vašim uspesima Fond za mlade talente postao je sinonim uspeha. Minastarstvo omladine i sporta nastaviće da vaše uspehe prati i da daljim rastom broja dodeljenih stipendija vas dodatno motiviše da budete sve bolji. Želim vam da nikada ne odustanete od svojih ciljeva, i onda kada naiđete na izazove, setite se da ste deo tima najboljih od najboljih, i da u vama leži snaga i moć koju vam daje vaše znanje”, izjavio je ministar Udovičić.

Udovičić je rekao da će stipendije dobiti 1.500 studenata u Srbiji, od toga 228 u Nišu i najavio da će se Vlada Srbije u narednim godinama truditi da povećaju broj studenata i vrednost stipendija, prateći ekonomski rast zemlje.