Naisa sigurna na otvaranju sezone: Pobeda nad ekipom iz Kragujevca

naisa

Predvođene novim trenerom, Ljubomirom Obradovićem, rukometašice Naise su sinoć ostvarile sigurnu pobedu u premijernom meč nove sezone Super Lige Srbije. U praznoj dvorani „Jezero“ Naisa je savladala domaću ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 23:32.

Za sigurnu pobedu niškog tima pobrinula se golman ŽRK “Naisa”, Milena Petković, koja je sa 21 odbranom zasluženo ponela titulu najboljeg igrača utakmice. Najefikasnije u napadu Naise bile su dve reprezentativke Severne Makedonije Simona Stojanovska i Ivana Gakidova sa po osam, odnosno Dunja Tasić sa sedam golova. 

U redovima domaće ekipe Radničkog istakle su se Jasmina Kolak sa sedam i Teodora Veličković sa šest golova.

Ljubomir Obradović, novi trener Naise i selektor ženske reprezentacije Srbije, je tako ostvario prvu pobedu sa timom od kako je pre samo dva dana preuzeo njegovo kormilo.

Šansu za naredene uspehe Naisa ima već u subotu od 18 čaosva, kada u sklopu EHF kupa u prvom meču dvomeča gostuje ekipi makedonskog Čaira u Skoplju. Revanš meč je na programu nedelju dana kasnije u niškoj hali „Čair“.

U drugom kolu Super lige Srbije rukometašice Naise dočekuju ekipu Vrbasa, a tačno vreme utakmice još uvek nije odrađeno.

Autor: Mihajlo Cakić

Global Digital Clinik