Monika Miljković – đak generacije Ekonomske škole iz Niša dobitnik besplatnog školovanja na „ITAcademy“

Monika Miljković
Monika Miljković

Monika Miljković – đak generacije Ekonomske škole iz Niša jedina je niška učenica dobitnik besplatnog školovanja na „ITAcademy“

Kompanija „LINK Group“, u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, odabrala je 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na „ITAcademy“. Među njima je i Monika Miljković, učenica generacije Ekonomske škole iz Niša.

Učenica Ekonomske škole je jedina učenica iz Niša koja je dobitnik ovog školovanja. Biće od oktobra student Elektronskog fakulteta u Nišu, a reč je o zaista izuzetnoj i svestranoj devojci, koja se dvoumila i troumila između svojih ljubavi pa je zbog toga položila i prijemni ispit na Filozofskom fakultetu na Katedri za srbistiku.

Tokom školovanja postigla je mnogo takmičarskih uspeha, a kao maturant osvojila je dva republička prva mesta i to iz Poslovne informatike, uz mentorski vođstvo Dejana Dikića, profesora poslovne informatike kao i prvo mesto na „Književnoj olimpijadi“, uz mentorsku podršku Olivere Arizanović, profesorke srpskog jezika i književnosti.

Iako je najviše uspeha imala u sferi književnosti, kako na „Književnoj olimpijadi“, tako i na republičkim takmičenjima Regionalnih centara za talente za istraživačke radove iz književnosti, na literarnim konkursima, ali i u domenu preduzetništva i takmičenjima u kreiranju QR kodova, a svoju svestranost pokazala i kao član Panela mladih savetnika Zaštitnika građana i bila zaljubljena i u sociologiju, ipak je donela konačnu odluku i kaže da želi da se bavi programiranjem.

Ova nagrada koja donosi školovanje od godinu dana na „ITAcademy“ jeste sjsjna prilika za sticanje znanja i veština u oblasti koja joj je sada primarna.

Tvrdi da je iz Ekonomske škole ponela odlične strategije učenja i da je na tome zahvalna svojim profesorima koji umeju i da prepoznaju snage i potencijale svojih učenika i da ih podrže u osnaživanju baš tih kapaciteta.

Vest o otvorenom konkursu za ovu nagradu objavljena je na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma u kojima su opisivali na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje.

Dostava hrane u Nišu