Međunarodno prvenstvo: Paraglajderi iz regiona leteće iznad Niša

Otvoreno međunarodno prvenstvo Srbije, Slovenije i BIH - NIS OPEN 2018

Paraglajding klub GRUNF partnerski sa Vazduhoplovnim savezom Srbije, organizovaće u periodu 10 do 16. juna 2018. godine Otvoreno međunarodno prvenstvo Srbije, Slovenije i BIH – NIS OPEN 2018, u disciplini prelet.

Preleti će biti na registrovanim terenima u rejonu Sićeva i Niške Banje, sa poletištem Relej i Koritnjak i sletištima u širem rejonu Niške Banje i grada Niša.

Zvanično otvaranje takmičenja zakazano je za nedelju, 10. jun u 19:30 u prostoru „Malog amfiteatra“ iznad fontane u Niškoj Banji.

Takmičarski deo počinje od ponedeljka i trajaće do subote, sa svakodnevnim paraglajding letovima u intervalu od 11 do 17 časova i poletanjem sa „Višegrad stene“, sem u slučaju jačeg vetra kada će koristiti alternativna poletna staza na Koritniku.

Gradska opština Pantelej, na čijoj se teritoriji nalazi atraktivna poletna staza za paraglajding „Višegrad stena“, iznad sela Oreovac, kao jedno od pet svetskih poletišta, biće domaćin svih predstojećih međudržavnih paraglajding takmičenja koja će se u kontinuitetu izvoditi na ovom prostoru.

Uspešnom realizacijom programa stvaraju se preduslovi da se 2019. godine organizuje Predevropsko prvenstvo i 2020. godine Evropsko prvenstvo, saopštavaju iz GO Pantelej.

Global Digital Clinik