Malčanski berberin najavljuje žalbu

malčanski berberin
Ninoslav Jovanović, Foto:MUP

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče, poznatiji kao “Malčanski berberin”, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja devojčice kod Niša, podneće žalbu na prvostepenu presudu. To je najavila Milena Stojanović, njegov advokat po službenoj dužnosti.

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče, poznatiji kao “Malčanski berberin”, 5. januara ove godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnjakinja. Advokat Milena Stojanović, branilac po službenoj dužnosti Ninoslava Jovanovića rekla je da će podneti žalbu na prvostepenu presudu.

Zbog složenosti predmeta i nastojanja da presuda bude perfektna, više od tri meseca bilo je potrebno da Viši sud pismeno izradi presudu i dostavi je advokatu odbrane, kako bi on mogao da se izjasni o žalbi.

“Presuda protiv Ninoslava Jovanovića nam je stigla, izjavićemo žalbu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”, rekla Stojanović, a prenose pojedini mediji.

Podsetimo,Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osuđen je u Višem sudu u Nišu na doživotni zatvor, tačno godinu dana od hapšenja. Jovanović je optužen da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu 20. decembra 2019. i zlostavljao je narednih 10 dana.