Krivična prijava protiv majke iz Niša zbog zlostavljanja i zanemarivanja dece

pronađena deca
Foto: PU Niš

Protiv majke čija su deca (5) i (9) godina u avgustu pobegla od nje, ušla u autobus i došla u Beograd da traže zaštitu od rođaka, podneta je krivična prijava zbog zlostavljanja i zanemarivanja dece.

Niška policija podnela je krivičnu prijavu zbog krivičnog dela zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica protiv S.Đ (28) iz Vrbasa.

Reakcija policije je usledila nakon što je Snežana 2. avgusta ove godine prijavila nestanak devetogodišnje ćerke i petogodišnjeg sina navodeći da su poslednji put viđeni u niškom parku „Čair“.

Intenzivnim policijskim radom, deca su pronađena 5. avgusta na Novom Beogradu gde su otputovali autobusom iz Niša tražeći zaštitu od rođaka koji tamo živi. Devetogodišnjakinja se požalila da ih je majka terala da prose pa je brigu o njima preuzeo beogradski Centar za socijalni rad.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, spis predmeta formiran po ovoj krivičnoj prijavi dostavljen je na nadležnost i dalje postupanje Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu s obzirom na to da Snežana tamo ima prebivalište.

Zaprećena zatvorska kazna za krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica je od tri meseca do pet godina.