Košarkašice Studenta poražene na gostovanu Art Basketu

Košarkašice Studenta
Košarkašice Studenta Izvor: facebook, UŽKK Student Niš

Košarkašice Studenta poražene su na gostovanju beogradskom Art Basketu rezultatom 68:64. U neizvesnoj utakmici bolje se snašao Art Basket, debitant u ligi, i tako naneo treći poraz Nišlijkama u ovoj sezoni.

Iako Art Basket igra odlično ove sezone, može se reći da su Košarkašice Studenta same izgubile ovu utakmicu. Poslednji koš iz igre Nišlijke su postigle na šest minuta do kraja utakmice! Smenjivali su se promašaji i izgubljene lopte, a samo jedno slobodno bacanje koje su pogodile do kraja utakmice nije bilo dovoljno da se sačuva prednost od osam poena.

Najefikasnija u ekipi Studenta bila je Tamara Jovančević sa 16 poena, ali i čak 14 promašajeva. Pratile su je Vladana Vujisić i Jovana Jeremić sa 13, odnosno 12 poena.

Nišlijkama je ovo bio treći poraz u sezoni, i uz pet trijumfa zauzimaju 5. mesto na tabeli. Art Basket je ostao na jednom porazu i zajedno sa još tri ekipe dele prvo mesto na tabeli.

Sledi reprezentativna pauza, gde će se u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija sastati sa Litvanijom i Turskom. Mečevi su na programu 12. i 15. novembra.