Kontejneri za poljoprivrednu proizvodnju i trgovinu

Kontejneri za poljoprivrednu proizvodnju i trgovinu
Kontejneri za poljoprivrednu proizvodnju i trgovinu

Poljoprivredna proizvodnja na našem području doživljava veliku promenu, koja se ogleda u modernizaciji većine segmenata.

Odgovorno bavljenje poljoprivredom je neophodno za sigurnost sezonskog investiranja u kulture i veći prihod.

Jedan od bitnih segmenata u poljoprivrednoj proizvodnji su pouzdano skladištenje i transport poljoprivrednih proizvoda. Svaka poljoprivredna kultura ima svoje posebne osobine, koje treba imati u vidu kada se odlučuje kako će se one skladištiti i transportovati.

Nekada se voće i povrće smešta u javna skladišta, koja već imaju svoje kontejnere ili određena mesta za proizvode, dok se za transport treba posebno organizovati. Budući da su se ne neke tradicionalne metode skladištenja loše pokazale kroz vreme, poljoprivrednici se odlučuju za ulaganje u plastične kontejnere. Evo zašto BIG BOX kontejneri osvajaju srpsko tržište.

Transport voća i povrća

Vlasnici farmi i poljprivrednih gazdinstava vrlo dobro znaju koliko prevoz poljoprivrednih proizvoda može biti nezgodan i rizičan. Veliki broj drvenih gajbica, koje se u Srbiji najčešće koriste za prevoz, uopšte nisu bezbedne po voće i povrće i mogu da ga ozlede. Naročito ako pri pri vožnji do odredišta ima krivina i rupa na putevima.

Gruba tekstura drveta i mogućnost da se trn ili opiljak od drvene gajbe zabode u voće ili povrće, već godinama gajbice čini nepraktičnim. Pored toga, drvene gajbice nije lako složiti u gepeku kombija ili kamiona jer one nemaju mogućnost da sigurno naležu jedna na drugu i nisu sve potpuno jednake.

KontejnerNeretko se desi da deblji težišni kraj jedne gajbice upadne među poljoprivredne proizvode druge gajbice. Tako unosi neravnotežu u ceo red gajbica, pri čemu se voće i povrće u njima nagnječi. Inspirisana stvarnim problemima poljoprivredika i drugih radnika koji rade u lancu snadbevanja poljprivrednim proizvodima, kompanija Schoeller Allbert je dizajnirala kontejner BIG BOX pogledaj video. Ovaj kontejner svojim funkcionalnim dizajnom nadomešta sve slabosti klasičnih drvenih gajbi i holandeza za voće i povrće. Kada se odluče za BIG BOX, proizvođači i trgovci mogu da odahnu jer više ne postoje opasnosti po njihove plodove rada.

Osobine kontejnera BIG BOX

Zapremina kontejnera BIG BOX je od 480 do 680 litara, što predstavlja najadekvatniji prostor za smeštanje povrća kao što je krompir, luk, cvekla, šećerna repa i slično. Težina kontejnera je od 35 do 44 kilograma. U zavisnosti od potreba poljoprivredne proizvodnje, prerade i trgovine, BIG BOX kontejneri mogu imati nekoliko varijacija.

Kontejneri mogu biti sa točkićima, sa nogarama na ćoškovima ili mogu imati oblik palete, čime postaju zgodni za prevoz viljuškarom. Mogu na svojim zidovima imati otvore za ventilaciju i strujanje vazduha ili biti potpuno zatvoreni. Ovi kontejneri se prave tako da četiri džepa u dnu kontejnera sprečavaju da dođe do oštećenja voća i povrća koje je u njemu smešteno. Sigurnosti proizvoda doprinose zaobljeni i prema spolja nagnuti uglovi kontejnera.

Veoma su stabilni prilikom transporta jer odlično prijanjaju jedan na drugi, čineći tako napravljen red stabilnim u svim prilikama. BIG BOX kontejneri se mogu prati u sistemima za pranje koje obično imaju velike fabrike za preradu voća i povrća , ali i ručno bez ikakvih problema.

BIG BOX kontejner za voće i povrće je odlična investicija za svako poljoprivredno dobro, zadrugu, malog i velikog proizvođača, zatim za fabrike za preradu voća i povrća i trgovce. Još jedan od razloga za ovakvu investiciju je i mogućnost od minimalne narudžbine od samo 4 komada. Kompanija Schoeller Allbert razume specifične okolnosti poljoprivrednog poslovanja te je svojim klijentima uvek na raspolaganju sva pitanja možete postaviti ovde.

Exe-Net