Kontejneri sa ručkom potiskuju drvene gajbice u poljoprivredi

plasticne gajbice za poljoprivredu

Drvene gajbice, koje se najčešće koriste za pakovanje i trasport poljoprivrednih proizvoda, nikada ne mogu dovoljno dobro da se očiste. Na stranu to što se uglavnom i ne čiste nakon upotrebe, već se samo isprazni krupan otpad i ređa novo voće i povrće. One postaju idealno mesto razvoja bakterija i gljivica, koje se kasnije nalaze na voću i povrću. Znajući to, možemo samo da predpostavimo koliko je pouzdano njihovo korišćenje kod otkupa velike količine voća i povrća za dalju preradu.

Pored toga, konstrukcija drvenih gajbi omogućava veliki spoljni uticaj zbog prevelike otvorene površine. Korišćenje drvenih gajbica (korpi) može da bude i vrlo loše kada se uzme u obzir da se proizvodi mogu oštetiti sitnijim drvenim cepanicama koje neretko vire. Tome još treba dodati i hemijska sredstva za tretiranje drveta koja se koriste pri proizvodnju drvenih gajbi. Jasno je da ta sredstva u nekim okolnostima mogu preći na poljoprivredne proizvode.

Plastični kontejneri kao alternativa drvenim gajbicama

Holandska kompanija Schoeller Allibert je predstavila seriju proizvoda koji menjaju do sada korišćene drvene gajbe i nadoknađuju njihove nedostatke. Radi se o plastičnim kontejnerima različitih dimenzija koje u potpunosti prevazilaze postojeće probleme u transportu i čuvanju poljoprivrednih proizvoda. Svi kontejneri imaju perforirano dno, koje pruža potrebnu zaštitu proizvoda tokom transporta. Nosivost ovih kontejnera je od 7 do 75 litara što odgovara manipulaciji različitim poljoprivrednim kulturama. Prave se u različitim dimenzijama tako da se sa lakoćom može naći vrsta koja odgovara svakom klijentu.

Postoje kontejneri sa manje ili više otvora na stranicama, kao i oni bez otvora za proizvode koji su sitni. Na primer, maline i kupusnjače nećete prevoziti u istoj ambalaži. Za proizvođače kupusnjača predviđeni su duboki kontejneri sa velikim pravougaonim otvorima u skladu sa krakteristikama poljoprivredne kulture. Pojedini kontejneri se izrađuju u dve boje što olakšava pregled i vođenje evidencije u logistici.

Siguran transport

Plastični kontejneri su kreirani tako da sa lakoćom naležu jedan na drugi i time transport čine bezbednim. Svaki kontejner je dizajniran tako da ima mogućnost za dodatno pričvršćivanje. Kada se kontejneri isprazne sa lakoćom se odlažu tako što se stavljaju jedan u drugi i na taj način prave uštedu u  magacinskom prostoru. Plastični kontejneri su daleko lakši za odlaganje od drvenih gajbica koje se ne mogu slagati na taj način, već zahtevaju istu zapraminu prostora i kada su prazne. Na plastičnim kontejnerima se mogu nalepiti ili zakačiti papirne ili platnene etikete. Funkcionalni kontejneri omogućavaju brži utovar robe u kamion i magacin, kao i lagano manipulisanje njima ručno i viljuškarom.

Svi kontenjeri se prave tako da se mogu lagano složiti na palete i druge vidove pakovanja. Skladišni prostor motornih vozila se na ovaj način znatno bolje koristi. Uz Schoeller Allibert plastične kontejnere dostava voća i povrća sa polja do kupaca je vrlo jednostavna i bezbedna. Prema potrebama klijenata kompanija pravi kontejnere različitih dimenzija i boja, uz mogućnost štampanja željenog logoa ili različitih natpisa.

Lider na Evropskom tržištu

Schoeller Allibert je holandska kompanija koja je lider u razvijanju, dizajnu i proizvodnji plastičnih kontejnera i druge povratne ambalaže više od pola veka. Naš stručan tim vam stoji na raspolaganju za konsultacije u vezi vaših transportnih i skladišnih potreba. U skladu sa vašim željama, potrebama i mogućnostima kreiramo ponudu i kvalitenu povratnu ambalažu koja vam omogućava ubrzani razvoj. Ulaganje u savremene funkcionalne kontejnere za skladištenje i transport robe ostvaruju se mogućnosti za povećan rast kompanije.