Ko kreči, kuću leči: Donacija od 600.000 dinara za rekonstrukciju starog KC Niš

tri punkta
Stari KC Niš. Izvor: Vikipedija Foto: Milorad Dimić

Kompanija “Roma company” doniraće Kliničkom centru u Nišu građevinski materijal u vrednosti od 600.000 dinara za preuređenje Dečije klinike u Nišu.

Saradnja sa Kliničkim centrom Niš ostvarena je kao deo projekta “Ko kreči, kuću leči“ a koji se realizuje u okviru obeležavanja 25 godina rada i postojanja donatora – preduzeća za distribuciju boja, lakova, tapeta, lepkova i drugih proizvoda za završne radove u građevinarstvu, kao i potrebnog molersko-farbarskog alata.

Umesto organizovanja koroporativne proslave ova kompanija je još prošle godine donela odluku da novac u iznosu od 30.000 evra preusmeri ustanovama kojima je to neophodno u gradovima u kojima uspešno posluje, u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Prijepolju, Danilovgradu i Nišu.

“Želim da izrazim zahvalnost direktoru i svim njegovim saradnicima na ovoj donaciji, koja će biti zaista od velikog značaja, pogtovo što ćemo sva sredstva nameniti preuređenju prostora prizemlja Dečije klinike, u kome će do kraja maja i zvanično početi da radi Dečiji urgentni centar, prvi u Srbiji”, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor niškog Kliničkog centra.

Do sada je po 5.000 evra  izdvojeno za renoviranje dela Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd, za nabavku i ugradnju klima uređaja za Opštu Bolnicu u Prijepolju, Predškolsku ustanovu „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu, kao i za Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu…

Prvi Dečiji urgentni centar će, prema rečima Uprave KC Niš, imati dve operacione sale, najsavremenije rentgen i aparate za ultrazvučnu dijagnostiku, pa će, pored tople veze između Klinike za ginekologiju i akušerstvo i neonatologije Klinike za dečije interne bolesti, to biti ozbiljan pomak u zbrinjavanju najmlađih pacijenata, koji gravitiraju sa čitavog juga i jugoistoka Srbije.