Karneval junaka i princeza u Ulici otvorenog srca

Karneval
Karneval

Ovog ponedeljka Trg Stevana Sremca biće pretvoren u pravi zimski karneval heroja i heroina.

Festival Niš u srcu će povodom obeležavanja Ulice otvorenog srca 1. januara, od 13 do 15 sati ugostiti preko 20 kositmiranih junka. Princeze i pričevi okupiraće trg u nadi da se upoznaju i druže sa što većim brojem niških mališana. Neki od gostiju karnevala pored Deda mraza i njegovih pomoćnika, biće Snežana i Pepeljuga, sneško belić Olaf, Vini Pu, Spajdermen i Betmen kao i mnogi, mnogi drugi.

U okviru obelažavanja Ulice otvorenog srca, na festivalu će od 13 sati biti održana i predstava za decu po imenu “Put oko sveta”, dok će na bini kasnije nastupiti i bend Jayus jazz.

Ulica otvorenog srca je manifestacija čije održavanje u Beogradu traje preko 40 godina. Niš je prvi grad koji organizuje ovakvu manifestaciju i koji će se kao grad gost naći na ovogodišnjoj Ulici otvorenog srca u prestonici.

Festival Niš u srcu – Ulica otvorenog srca u našem gradu traje već treći dan i do sada je izazvao veliko interesovanje kako Nišlija, tako i posetioca iz inostranstva.

Karneval, kao i ostali zabavni sadržaji na festivalu otvoreni su i besplatni za sve posetioce, dok će 20% prihoda ostvarenog od prodajno – izložbenog programa biti donirano za opremanje Srednje umetničke škole.