Kako ukloniti kamenac bez hemije?

kamenac
Foto: Ilustracija, Pixabay

Većina domaćinstava ima tvrdu vodu. To znači da slavine, tuš kabine, veš mašine i drugi aparati imaju zajedničkog neprijatelja, a to je kamenac.

Kamenac i drugi minerali koji se nalaze u vodi mogu napraviti pravu havariju. Verovatno koristite neka hemijska sredstva da se rešite kamenca, a mi ćemo vam pokazati kako to možete uraditi prirodnim putem. Ostavljamo vam i video u kojem ćete videti kako uz pomoć svakodnevnih namirnica možete očistiti kuhinjske i kupatilske elemente.

Slavine

Istrljajte slavine limunovom korom. Nakon toga na njih stavite papirne ubruse koje ste prethodno namočili u sirće. Uklonite ih nakon sat vremena pa slavine isperite vodom i prebrišite suvom krpom ili papirnim ubrusima.

Tuš

 

 

Odvrnite glavu tuša te je potopite u sirće. Ostavite da odstoji par sati, a nakon toga je dobro izribajte i isperite u vodi.

Vrata tuš kabine

 

kamenac

Vrata tuš kabine ćete najlakše očisititi alkoholnim sirćetom. Drugi način je da čistite pomoću belog vina. Jedna čaša bi trebalo da bude dovoljna da odradi posao.

Sudopera

 

Istrljajte sudoperu sodom bikarbonom pa isperite vodom. Ako je ostalo kamenca kojeg niste uspeli da se rešite uz pomoć sode bikarbone, ta mesta pospite sirćetom, izribajte te isperite vodom.

U videu ispod pogledajte još i kako možete očistiti mašinu za pranje sudova, mikrotalasnu rernu i još mnogo elemenata u kuhinji i kupatilu. Sve to uz pomoć praška za pecivo, limuna, sirćeta i soli.

Autor: minimagazin.info