Kako je SerbianDating odbacio tradicionalno upoznavanje na mreži

SerbianDating

Broj neoženjenih u Srbiji u stalnom je porastu od 2000. godine, pri čemu je prijavljeno 9,49 miliona muškaraca i 8,45 miliona žena reklo da nisu bili u vezi od 2021. godine, prema studiji iz 2022. koju je objavio Statista Research Department.

Iako deo njih verovatno ne koristi najnoviju aplikaciju za upoznavanje, značajan iznos je: eHarmoni je izvestio da 36% Srba koristi onlajn upoznavanje. Dodajte globalnu pandemiju u mešavinu i nije čudo što su u poslednjih nekoliko godina aplikacije za upoznavanje i veb-sajtovi kao što su Hinge, Bumble i OKCupid promenili način na koji se Srbi sastaju i zabavljaju.

Ali dok izlazimo iz pandemije i počinjemo da žudimo za interakcijom licem u lice i komunikacijom, da li to ukazuje na raskid sa aplikacijama za upoznavanje? Patrik Tores, osnivač sajta za upoznavanje SerbianDating, ne misli tako – samo treba da se razvijamo.

Zbog toga je napravio SerbianDating, aplikaciju za upoznavanje koja spaja onlajn platformu sa više lične interakcije od jednostavnog prevlačenja levo ili desno. Na ovoj savremenoj aplikaciji za brze upoznavanje, korisnik kreira profil i ima priliku da vidi samce Srbe i da ćaska sa onima koji mu se dopadaju. Ovaj etnički sajt za upoznavanje ljudima daje priliku da razgovaraju jedni sa drugima i da se upoznaju pre nego što odu na sastanak.

„Naša zajednica voli mogućnost da upozna ljude pre IRL iskustva“, kaže Tores. „To je kao prvi sastanak pre prvog sastanka. Svi se bavimo upoznavanjem ljudi, a ne profila.“

Covid-19 je promenio navike za sastanke

Tores je primetio da je pandemija promenila ponašanje zabavljanja, i ne samo da su samci počeli više da brinu o kvalitetu u odnosu na kvantitet, već je postalo i norma da razgovaraju pre nego što se lično sretnu. „Samci su bili mnogo namerniji od pandemije“, kaže on.

Ali pokušaj SerbianDatinga da uspostavi ličnu vezu nije tu stao. Kompanija je u aprilu 2022. uvela događaje uživo, uključujući i onu održanu u Novom Sadu na muzičkom festivalu ovog leta.

„Jedan dan pre IRL iskustva, organizujemo virtuelni događaj kako bismo omogućili samcima da se upoznaju pre ličnog događaja, tako da znaju ko će biti tamo“, objašnjava Tores. „Hibridni pristup je dragocen za naše članove koji mogu da uživaju u virtuelnom i/ili ličnom iskustvu. Želimo da našim samcima pružimo nekoliko inovativnih načina za upoznavanje.”

SerbianDating organizuje događaje na osnovu preferencija i hobija kako bi članovi mogli da upoznaju druge sa sličnim interesovanjima. U Veldu, događaj je imao 43 učesnika sa više od 18 mečeva. Prosečna starost polaznika bila je 34 godine.

Tores napominje da samci danas više vole mešavinu onlajn i oflajn iskustava, a brojevi to potvrđuju za ovu kompaniju sa sedištem u Njujorku. SerbianDating je povećao svoj rast za 900% od aprila 2022. i sada je domaćin 4-6 IRL događaja u svojoj oblasti svakog meseca.