Job Fair: Ove godine rekordan broj kompanija

Otvoren Job Fair 2018. na Elektronskom fakultetu Niš
Otvoren Job Fair 2018. na Elektronskom fakultetu Niš; Foto: Job Fair

Pod sloganom “Tvoja karijera počinje ovde” na Elektronskom fakultetu u Nišu, otvoren je jubilarni deseti sajam poslova i stručne prakse Job Fair 2018.

Ove godine studentima, diplomcima i postdiplomcima posao i stručnu praksu nudi 30 kompanija i interesovanje mladih Nišlija je veće nego prethodnih godina, kažu u BEST-u.

Osim IT sektora, koji je do sada bio najzastupljeniji, ove godine se na Sajmu predstavljaju i kompanije iz oblasti marketinga i ljudskih resursa.

Otvoren Job Fair 2018 na Elektronskom fakultetu Niš
Otvoren Job Fair 2018. na Elektronskom fakultetu Niš; Foto: Job Fair

Na dvodnevnom sajmu kompanije će održati niz kratkih prezentacija kojim će zainteresovanima pružiti osnovne informacije o programu svog poslovanja, dodaju organizatori.

„Studenti koji su se prijavili za intervjue sa predstavnicima kompanijama HTEC, Melexis, Leoni, British American Tobacco i Zuhlke engineering direktno će razgovarati sa poslodavcima”, kaže glavni organizator Sajma, Nikola Stanisavljević.

On dodaje da na sajtu Job Faira studenti mogu ostaviti svoj CV koji će biti prosleđen svim kompanijama koje učestvuju na Sajmu, nakon čega će firme moći da izaberu profile koji im najviše odgovaraju.

Program Job Fair-a
Program Job Fair-a

Potpisivanje ugovora o stipendiranju sa 15 niških studenata

U okviru Sajma poslova i stručnih praksi kompanija LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o. potpisaće ugovore sa 15 izabranih stipendista, studenata završne godine ili Master studija Univerziteta u Nišu.

Od 15 stipendista, sedmoro su studenti Mašinskog fakulteta, četvoro je sa Elektronskog i četvoro sa  Ekonomskog fakulteta.

Krajem prošle godine, kompanija LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o potpisaće ugovore o poslovno tehničkoj saradnji sa ovim niškim fakultetima kako bi unapredili nastavu, podstakli zapošljavanje stručnih kadrova i podigli stepen njihove zapošljivosti.

U okviru ove saradnje, pored  stipendiranja najboljih studenata, predviđeni su i programi stručne prakse, dani otvorenih vrata i poseta kompaniji Leoni, takmičenje u studijama slučaja, predavanja i radionice.