Jelena Đoković i Arno Gujon među dobitnicima Plakete mira Humanitarne organizacije „Nađi Raula“

Odllukom Upravnog odbora Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ iz Niša za ovogodišnje dobitnike Plakete mira izabrani su Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Arno Gujon, direktor Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, Marta Arsovska Tomovska, nekadašnja ministarka za informaciono društvo u Vladi S. Makedonije i sadašnja direktorka tima za digitalizaciju u Kabinetu Premijera i otac Predrag Popović, duhovnik.

Nagrada im se dodeljuje za izvanredne rezultate na polju dobročinstva, širenja mira među narodima i za izgradnju mostova prijateljstva.

Podsetimo, Plaketu mira do sada su dobili i Heri Roberts, programer, Tamara Vučić, supruga predsednika republike Srbije, Hakon Vium Li, tvorac Opere, princeza Ljubica Karađorđević, Patrijarh Srpski Porfirije i drugi.

Plakete mira biće uručene na svečanosti u Nišu, 15. novembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u okviru dodele Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“.

U istom danu biće nagrađeno i jedanaestoro mladih i talentovanih ljudi iz cele Srbije, oni su nagrade dobili u šest zvaničnih kategorija i to: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, specijalna priznanja, a biće proglašene i institucije godine.