Izložba crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević

Otvaranje izložbe crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević zakazano je za nedelju, 17. marta 2019. od 20 časova u kafe-baru „Dnevna soba“
Izložba crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević

Otvaranje izložbe crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević zakazano je za nedelju, 17. marta 2019. od 20 časova u kafe-baru „Dnevna soba“ (ul. Svetozara Markovića 14a). Umetnica će se ovom izložbom predstaviti sa 14 crteža.

Katarina Baćević je rođena 1994. godine u Nišu i apsolvent je na Medicinskom fakultetu na odseku farmacija. Predstavnik je evropskog regiona Internacionalne Federacije Studenata Farmacije (IPSF). Crta od malena, a počela je uz emisiju „Crtanje sa Brusom Blicom”.

Katarina je pre dve godine imala svoju prvu samostalnu Izložbu crteža humanitarnog karaktera. Ilustrator je knjiga „Na putu do vrha” V.Miletića, kao i knjige „Sa druge strane obloga” B.Stevanovića. Trenutno ilustruje dve knjige koje će izaći ove godine. Učestvovala je i na nekoliko grupnih izložbi. Jedan je od ilustratora aplikacije „Priče za decu”.

katarina bacevic

Njen stil karakterišu detalji. Crteži su rađeni fine-linerima različitih veličina. Kosmos (κόσμος) je prikazan crno-belo korišćenjem tačaka i linija različitih debljina. Na crtežima su smeštene i krokodilske suze, papirni brodovi, šolje, morski konjići, prozori, gramofonska ploča, čajnici, čiča-gliše itd.
Inspiraciju pronalazi svuda – u ljudima, knjigama, muzici, rečima, farmaciji, na putovanjima… Kada se to iskombinuje, ono izađe na papir. Uglavnom crta „iz glave”.

Postavka će biti aktuelna do nedelje, 24. marta 2019.