Ispred Gradske kuće u Nišu održan protest pod nazivom “Sačuvajmo dečiji kulturni centar Niš”

deciji kulturni centar

Juče je ispred Gradske kuće u Nišu održan protest pod nazivom “Sačuvajmo dečiji kulturni centar Niš”. Organizatori su pozvali građane da se pridruže u borbi za očuvanje važnog prostora za dečje obrazovanje i kreativni razvoj.

Protest je obeležen velikim odzivom građana koji su nosili plakate i izražavali svoje nezadovoljstvo mogućim zatvaranjem Dečijeg kulturnog centra. Organizatori protesta istakli su važnost ovog prostora za razvoj mladih umetnika i njihovih talenata.

Učesnici su izrazili različite aspekte svog nezadovoljstva u vezi sa mogućim gašenjem Dečijeg kulturnog centra, uključujući nedostatak ulaganja u kulturne programe za decu i neshvatanje značaja koji ovakav prostor ima za opštu zajednicu.

Nakon protestne šetnje ispred Gradske kuće, učesnici su se informisali o narednim koracima i pozvali sve zainteresovane da se pridruže narednom protestu koji će se održati u utorak, 14. novembra 2023. godine, u 14 časova, takođe ispred Gradske kuće.

“Vidimo se u utorak!” – bila je poslednja poruka učesnika dečijeg kulturnog centra i svih onih koji se bore za njegovo očuvanje. Građani Niša jasno i glasno izražavaju svoju rešenost da zaštite kulturne institucije koje obogaćuju njihov svakodnevni život i obezbeđuju svetliju budućnost za naredne generacije.