Humanitarni Uskršnji bazar ispred Flerta

humanitarni Uskršnji bazar

Poslastičara Flert i Marina Adamović iz Banke dobročinstva u susret praznicima organizuju humanitarni Uskršnji bazar.

Humanitarni Uskršnji bazar održaće se ovog vikenda, 24. i 25. aprila. Cafe poslastičara Flert pripremila je posluženje dobro poznatih kolačića ispred samog lokala.

“Najmlađi sugrađani imaće prednost kao i uvek, ali će po želji moći svi niški sladokusci da uživaju u tradicionalnim ukusima Flerta. Svi će imati priliku da se posluže, ali i budu humani i pomognu dvema sestrama, Nataliji i Ivi koje boluju od neizlečive bolesti, zajedno sa Flertom i Marinom Adamović iz Banke dobročinstva”, kažu iz Flerta.

Flert vas očekuje ovog vikenda između 12 i 15 časova da zajedničkim snagama probudimo proleće i ulepšamo nečije živote! Neka svaki kolačić bude jedan korak bliže njihovoj sreći!

Natalija i Iva boluju od Fridrajhove ataksije, retke progresivne genetske bolesti, koja pogađa uglavnom nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

Natalija (2004) i Iva (2006) su rođene kao zdrava deca, ali se kod Natalije bolest pojavila u devetoj godini. Prvo je uticala na srce – pojavila joj se kardiomiopatija (zadebljanje srčanog mišića). Zatim se odrazila na noge i torzo, počela je nestabilno da hoda, često se saplitala, imala je tremor ruku, počela je sporije da govori i dobila ozbiljnu skoliozu kičme.

Tada je postavljena dijagnoza. Urađena su genetska testiranja kojima je utvrđeno da je i mlađa sestra Iva nosilac gena, iako se do tada kod nje bolest nije manifestovala.

Ovim devojčicama je neophodno lečenje matičnim ćelijama u Ukrajini. Da bi došlo do trajnijeg poboljšanja njihovog zdravlja i spašavanja njihovih života, prema rečima lekara iz Ukrajine, potrebno je najmanje tri do pet  tretmana matičnim ćelijama. Takođe i stalno banjsko lečenje i specijalna fizikalna terapija.

Za dalju borbu smo im potrebni mi jer su lečenja veoma skupa, a roditelji nisu u mogućnosti da obezbede dovoljnu sumu novca koja je potrebna i svesni su da ovu bitku ne mogu dobiti sami bez naše pomoći. Pomozimo Nataliji da prohoda i Ivi da nastavi da hoda.

  •  Upišimo 718 i pošaljimo SMS na 3030
  •  Upišimo human718 i pošaljimo SMS na 455
  •  160-555296-66
  •  00-540-0004272.5, IBAN: RS35160005400004272559, SWIFT/BIC: DBDBRSBG
  •  E-doniraj
  •  PayPal
  •  IPS QR kod
Cafe Poslastičara Flert
Kopitareva bb (Kazandžijsko sokače) – poslastičara
Takovska 11 – proizvodnja
060 0 22 66 77
info@torteflert.rs
www.torteflert.com
Instagram: torteflert.nis
Facebook: torteflert
Radno vreme: 08 – 21h