Humanitarna izložba za ugrožene pse i mačke

humanitarna izložba
Foto: Ilustracija, Pixabay

Humanitarna izložba za pse i mačke održaće se u subotu, 6. februara u kafiću Julijan Djupon. Događaj počinje u 12 časova.

Humanitarna izložba je reuzltat saradnje udruženja „Pit“ i mladih niških umetnika. Posetioci će na izložbi moći da vide najrazličitije umetničke izraze i iskuse delić sveta mladih umetnika. „Imaćete priliku da posmatrate trenutna dešavanja kroz njihove oči“, poručuju organizatori.

Radove koji vam se dopadnu možete kupiti. Na taj način doniraćete novac za ugrožene pse i mačke.

Foto: Facebook

Udruženje “Pit” iz Niša već dugi niz godina spašava ugrožene pse i mačke, bilo da su u pitanju povređene, zlostavljane ili napuštene životinje.

Njihova misija je da stvaranje okruženja u kome će se poštovati prava životinja. Zakon o dobrobiti životinja jasno propisuje način na koji se treba odnositi ne samo prema svojim ljubimcima, već prema svim životinjama. „Naša ideja je da kroz javne manifestacije promovišemo ideju o odgovornom i humanom ophođenju prema životinjama. Izložba koju organizujemo je samo jedna od aktivnosti koja će doprineti podizanju svesti lokalne zajednice o problemu pasa i mačaka lutalica, kao i mogućim rešenjima ovog problema“, poručuju.