Hor „Schola Cantorum“ iz Amerike održaće koncert u Nišu

Hor
Hor "Schola Cantorum"

Prestižni hor „Schola Cantorum“ Univerziteta u Arkanzasu iz Amerike, održaće koncert u Nišu, i to zajedno sa Akadmskim horom Studentskog kulturnog centra Niš.

Američko hor predvodiće dr Stephen Caldwell, dok će Akademski hor SKC-a nastupiti pod dirigentskom palicom mr Zoran Stanisavljević.

Ukoliko volite da čujete svima nama dobro poznate melodije koje su vezane za našu zemlju i kulturu, u zanimljivom i specifičnom izvođenju, onda ne smete propustiti koncert, koji je zakazan za četvrtak 16. maj od 20 sati u holu Univerziteta. Pored dva hora nastupiće i perkusionista Boris Bunjac, profesor Fakulteta umetnosti.

Prestižni hor iz Amerike u Nišu nastupa u okviru svoje internacionalne koncertne turneje po Srbiji. Horisti sa američkog Univerziteta su čitav prolećni semestar proveli proučavajući sprski pravoslavnu ali i svetovnu i etno muziku, a publika će upravo tu muziku i čuti u njihovom izvođenju na koncertu u četvrtak.

Studentski kulturni centar Niš poziva sve ljubitelje horske muzike da u četvrtak od 20 sati dođu i čuju šta su gosti iz Amerike zajedno sa našim horom pripremili. Ulaz je slobodan.