Gradonačelnica obećava asfaltiranje ulica meštanima Delijskog visa, oni kažu – još jedno obećanje, nema odustajanja od protesta

Foto: Grad Niš

Nakon što su se meštani niškog naselja Delijski vis juče okupili ispred Gradske kuće, sa zahtevom da ih gradonačelnica primi kako bi ispunila svoje obećanje dato prošle godine, a to je da će im ulice biti “ekspresno asfaltirane”, gradonačelnica ih je primila i obećala asfalitaranje ulica ali po završetku eksproprijacije, procesa koji još nije započet.

Nakon što su se meštani niškog naselja Delijski Vis juče okupili ispred Gradske kuće sa zahtevom da ih gradonačelnica primi, na njihovo kako kažu iznenađenje, brzo ih je pozvala na sastanak unutra, ali su tamo dobili nova-stara obećanja pa od protesta neće odustati.

Oni navode, da razgovorom nije rešen njihov problem već su ponovo dobili obećanja.

Građanima koji imaju problem sa kanalizacijom i poplavama obećala je, kako ističe jedan meštanin, da će nakon početka radova 1. juna na izmeštanju pruge, taj problem biti rešen.

“To obećavaju naprednjaci 12 godina, a i pre njih smo slušali isto. Već 50 godina pred svake izbore priča se o izmeštanju pruge, kazao je Dejan Veličković”.

Kada je reč o meštanima gornjeg dela naselja koji traže da im se asfaltiraju ulice, na sastanku je, kako je rekao jedan od njih, ponovljeno ono o čemu se mesecima govori, a to je da su problem imovinsko-pravni odnosi.

Nakon sastanka na sajtu Grada Niša, navodi se da je gradonačelnica Dragana Sotirovski razgovarala sa meštanima Delijskog visa i objasnila im postpupak rešavanja pravno imovinskih odnosa.

Prema rečima gradonačelnice Sotirovski pet ulica je asfaltirano jer su njihovi žitelji želeli da taj problem koji nije rešen pola veka, zajedno sa Gradom reše. Asfalt su dobile ulice Feliksa Kanica, Dušnička, Jelisavete Načić, Admirala Geprata i Jovanke Bončić.

Za ostale ulice grad je, kako se navodi, pokrenuo postupak parcelacije, posle koje će od države tražiti proglašenje javnog interesa kako bi se ušlo u proces eksproprijacije. To je proces koji traje izvesno vreme, navodi se na sajtu Grada Niša.

Da građani nisu zadovoljni ishodom sastanka, svedoči i to da ipak neće odustati od protesta. Naime, oni najavljuju novu blokadu saobraćaja u petak, 19. aprila, od 17 sati na kružnom toku kod “Stop šopa”.

Nešto smo uspeli, održan je sastanak, ali opet samo obećanja. Naselje mora da se sredi, plaćamo komunalije i porez, punimo budžet, a gazimo blato. Deca tu treba da nam žive. Rekli smo “sutra rešite problem – sutra protesti staju” i ostajemo pri tome, navode meštani.

Global Digital Clinik