Fondacija Ana i Vlade Divac: Paketi pomoći za Nišlije

dodela paketa
Dodela paketa u Nišu. Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

U okviru projekta “Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19”, Fondacija Ana i Vlade Divac dodelila je pakete pomoći Nišlijama.

Paketi pomoći namenjeni su najugoženijim građanima, koji žive na granici siromaštva i potrebna im je dodatna briga i podrška. Kroz ovaj projekat obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Oni su namenjeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, Romima. Takođe, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, onima koji žive i rade na ulici, navodi se na sajtu Fondacije.

Ditribucija ovih paketa u Nišu počela je 10. juna, i biće podeljeno 1452 paketa najugroženijim stanovnicima. Paketi su namenjeni porodicama učenika škole sa domom učenika „Bubanj“, SoS dečjem selu Niš, korisnicima Verskog dobrotvornog starateljstva. Takođe i Udruženju distrofičara Niš, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, porodicama bez primanja, deci bez roditeljskog staranja.

Cilj projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života. Briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla mogu dovesti do porasta straha, depresije i neizvesnosti. Pandemija Kovida 19, dodatno otežava život ovih porodica, kažu iz Fondacije.

U toku višemesečne akcije biće podeljeno ukupno 10.000 paketa, a drugi ciklus isporuke planiran je za početak jula u mestima gde pomoć bude najpotrebnija. Paketi su do sada isporučeni korisnicima u Beogradu , Nišu , Leskovcu , Prokuplju , Čačku , Subotici i Somboru. Drugi ciklus isporuke planiran je za početak jula u mestima gde je pomoć najpotrebnija.

 

Global digital clinic