Medicus

Fizikalna terapija i akupunktura
Medicus

PC Dušanov Bazar, kula, II sprat,
lokal 203, 18000 Niš

018 528 310
064 11 97 423

Pratite nas na Facebook-u

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Medicus je osnovana u Nišu 1999. godine.

Ordinaciju vode spec. fizikalne medicine i rehabilitacije dr Maja Marković i spec. fizikalne medicine i rehabilitacije dr Igor Mladenović.

Fizikalna terapija u Medicusu se sprovodi pod punim nadzorom lekara specijaliste od prvog preglada do poslednjeg tretmana. Primenjujemo širok spektar fizikalnih procedura u lečenju neuroloških, reumatoloških, ortopedskih i drugih stanja.

Zastitni znak Medicusa je i akupunktura, Dr Maja Marković unazad 20 godina sa velikim uspehom pomaže pacijentima primenjujući ovu metodu samostalno ili u kombinaciji sa fizikalnim procedurama. Uz klasičnu akupunkturu iglicama primenjujemo i sve aktuelniju laser akupunkturu.

 

FIZIKALNA MEDICINA I REHABILITACIJA – FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna medicina i rehabilitacija je specijalistička oblast medicine koja u lečenju primenjuje fizikalnu terapiju i vežbe. Termin “rehabilitacija” se odnosi na vraćanje pacijenta u zdravo i funkcionalno stanje, odnosno stanje pre bolesti ili povrede.

Fizikalna terapija se prvenstveno primenjuje u lečenju lokomotornog aparata (kosti, mišići, zglobovi, tetive, ligamenti) i nervnog sistema (periferni nervi i centralni nervni sistem), ali ima svoje mesto i u terapiji srčanih, vaskularnih i respiratornih bolesnika, lečenju steriliteta…

Više informacija o fizikalnoj terapiji i bolestima i stanjima koje uspešno lečimo pogledajte na linku Fizikalna terapija Medicus

 

AKUPUNKTURA

Akupunktura je terapijska metoda koja se u Kini primenjuje vekovima unazad, a na zapadu je opšteprihvaćena od 1979. godine kada je Svetska zdravstvena organizacija objavila spisak 50 bolesti za čije lečenje preporučuje akupunkturu.

Akupunktura umanjuje osećaj bola, opušta mišiće, poboljšava cirkulaciju, disanje, reguliše apetit, varenje, nivo hormona, deluje smirujuće i antidepresivno. Jedan od jako bitnih efekata je jačanje imuniteta, odnosno psihičke i fizičke otpornosti organizma u celini.

Više informacija o akupunkturi i bolestima i stanjima koje uspešno lečimo pogledajte na linku Akupunktura Medicus

FIZIJATAR ONLINE

U specijalističkoj ordinaciji Medicus pružamo mogućnost online kontakta sa specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije, a sve u cilju dobijanja stručnog saveta koji će vam pomoći u rešavanju vašeg zdravstvenog problema.

U dugogodišnjem radu susreli smo se sa relativno bezazlenim stanjima koja su se bespotrebno komplikovala usled nepravovremene reakcije i neinformisanosti. Takođe, vrlo često se dešava da pacijenti primenjuju pogrešne mere savetovane od nestručnih osoba.

Konsultujte se sa lekarom i izbegnite ovakve situacije. Uz pravilne instrukcije prevaziđite probleme u što kraćem roku.

Više informacija o usluzi online savet fizijatra pogledajte na linku Online fizijatar Medicus